Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangın çabucak insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi sinein yangın bapsı son aşama kritik bir öneme sahiptir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki duman, yangın, gaz yağı vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların diğer katlara intikalini dikilmek yahut mümkün başüstüneğu denli geciktirmektir.

Sertifikasız yangın bapları da yaraşıklı maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir seçenek sunar.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Alev almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın kapısı müstacel çıkış dâhilin kullanılacaksa o bugün lazım koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu evgin çıkış bapsı, akse anlarında insanoğluın yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgi verecektir.

Bunlar gibi beşer trafiğinin okkalı ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki konstrüksiyonlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları devlet izni alabilir.

Firmaların umumi olarak yürütüm yöntemi; Apartmanların Mecra Odası aksamından birer yangın merdiveni kapısı açarak; bayağıda bulunan Garaj yerine Yangın Çıkış Kapısı iniş bâtınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem bile birikimlerin korunması için kullanılan eşyalardır. Her ne kadar ustalıklevleri…

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve hareket afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın dirilikını kurtardığında henüz iyi anlaşılacaktır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen ciğereriye kolayca girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu doğrultuda mutluluk bile bakım veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine tatminkâr bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page